Gemeente Breda

Bouwen aan Brieven professional

De gemeente Breda is één van de pilot gemeentes die mee heeft gewerkt in de verdere ontwikkeling van de Bouwen aan Brieven aanpak, zowel op het gebied van de ontwikkeling rondom het technisch platform alswel de projectmatige aanpak. De gemeente Breda  is online geweest van 21 juni 2010 t/m 30 juli 2010 met brieven van de afdeling registratie en beheer.

Bouwen aan Brieven Breda geëvalueerd

De conclusie na een succesvol project Bouwen aan Brieven bij Breda: De beoogde doelstellingen van het project zijn behaald. De 5 brieven zijn aanzienlijk verbeterd naar een dikke ruim voldoende, de afdeling is klantgerichter gaan denken en communiceren en de betrokkenheid van burgers was groot. Aanleiding om de resultaten van het project gemeentebreed onder de aandacht te brengen en het project ook bij andere afdelingen voort te zetten. De afdeling Burgerzaken zal de komende periode brieven ter beoordeling online gaan zetten. Daarnaast is het project een impuls om het thema ‘leesbaarheid’ intern meer aandacht te geven.” Voor de uitgebreide evaluatie van Breda klik hier.

Het vervolg

Na het eerste grote succes van Bouwen aan Brieven is Breda gestart met een tweede project. Marieke Beekers- Meijer hierover “ Het tweede project staat vanaf 14 maart 2011 online en is wederom een succes. Intern in de organisatie wordt de animo ook alleen maar groter. In totaal staan er vijftien brieven online van drie verschillende afdelingen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit wel een grote kluif is en bij nader inzien we toch hadden moeten kiezen voor iets minder brieven. Verder hebben we deze keer anders dan de vorige keer ook via Twitter aandacht gevraagd voor Bouwen aan Brieven, een succesvol middel”

Dit bericht is geplaatst in klant. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.